Få tips til den billigste gulvafhøvling online

31 May 2021 Astrid Pedersen

Har dit trægulv lidt skade i forbindelse med en oversvømmelse, og har det som følge deraf buler, revner eller måske endda niveauforskelle? Så har du sikkert overvejet at udskifte gulvet.

Et vandskadet gulv er ikke videre kønt at kigge på. Ligeledes er det sjældent behageligt at betræde. Og det kan være særdeles svært at møblere hvis den indtrængende fugt har fået træværket til at svulme op således at gulvbrædderne har forskubbet sig i forhold til hverandre.

Giv gulvet en chance mere med en gulvafhøvling

Du behøver dog ikke at fortvivle. Selv om gulvet måske ligner en værre redelighed vil det med stor sandsynlighed kunne blive både jævnt i overfladen og ensartet i farven igen.

Med hjælp fra en dygtig gulvmand vil du kunne få genskabt dit smukke, strålende trægulv. Det er blot et spørgsmål om at vælge den rette behandling. Og til et således beskadiget gulv vil en gulvafhøvling være den helt rigtige løsning.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling udføres ved hjælp af en særlig maskine som er forsynet med en valse. På denne er der monteret små skarpe knive som formelig skræller det øverste lag af gulvet.

Ved en gulvafhøvling vil der kunne fjernes op imod en halv centimeter af træværkets overflade. Det kræver et vist professionelt og rutineret håndelag at manøvrere en maskine til afhøvling af gulve – og derfor bør du aldrig selv forsøge at løse denne opgave.

Du bør altid lade en faglært gulvmand udføre arbejdet med såvel gulvafhøvling som efterfølgende gulvafslibning og afsluttende efterbehandling. På den måde er du garanteret et smukt resultat uden skader. Samtidig vil du hos en dygtig gulvmand kunne få den bedste rådgivning og vejledning omkring såvel valg af efterbehandling som fremtidig vedligeholdelse af dit nybehandlede trægulv.

Du kan læse mere om afhøvling og afslibning af gulve i bloggen på nytomhuse.dk.

More articles