Få professionel hjælp til at sætte gulvene i stand

13 January 2021 Camilla Skøtt

editorial

Har dit trægulv set bedre dage, kan du med fordel overveje, om det skal have en gulvafslibning. Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du klare den selv – men har du ingen håndværksmæssig erfaring, bør du overlade opgaven til professionelle.

Trægulve kan være noget så smukke, flotte og elegante, men det kræver, at de er velholdte. Er de slidte, ridsede og fyldt med pletter, er der ikke meget ved dem. Er du den heldige ejer af sidstnævnte, så bør du give gulvet en kærlig hånd; du kan nemlig komme skidtet til livs med en gulvafslibning.

Når dit trægulv bliver slebet, fjernes den øverste millimeter af bræddernes overflade, og dermed elimineres alle de overfladiske skrammer og pletter. Det lyder som et enkelt stykke arbejde – og det er det i og for sig også – men det kræver kendskab til maskinerne. Bruger du gulvsliberen forkert, risikerer du nemlig at lave flere skader på gulvet, og så bliver det først svært at sætte det i stand.

Afslut med den rette behandling

Når dit gulv er blevet slebet – og her er det lige meget, om det er dig eller en gulvtekniker, der har klaret arbejdet – skal det rengøres og afsluttes med en efterbehandling. Som udgangspunkt kan du vælge mellem olie, lak og sæbe, og det er vigtigt, at den løsning du vælger, stemmer overens med den måde, du bruger gulvet på.

Er du ikke den hurtigste knallert i byen, når du spilder, så er det ikke en god idé med et sæbegulv. Er du derimod vild med det naturlige look, og har du ikke noget i mod at lægge kræfter i vedligeholdelse – ja, så kan et sæbebehandlet gulv sagtens være noget for dig.

Er du i tvivl – både med hensyn til efterbehandling, men også med gulvafslibningen generelt – så kan du med fordel rette henvendelse til en professionel gulvafsliber, fx denne virksomhed: https://xn--gulvafslibning-kbenhavn-0mc.dk/gulvafslibning-dragor/ 

More articles