Få professionel assistance til at reparere emalje i badekar

02 September 2020 Astrid Pedersen

Skal dit badeværelse renoveres, og overvejer du i den forbindelse at skaffe dig af med det gamle slidte badekar? Så bør du tænke dig om en ekstra gang.

Et badekar kan nemlig godt gå hen og blive et stort aktiv for din bolig hvis du på et tidspunkt skal sælge denne. Mange – især yngre – bolig købere har badekar som et af de øverste punkter på ønskelisten når de kontakter en ejendomsmægler.

Småbørnsfamilier sætter stor pris på et rummeligt badekar når børnene skal bades eller sengetøjet sættes i blød. Og det yngre publikum har samtidig indset værdien af at kunne stresse af i et rummeligt badekar fyldt med varmt og velduftende vand uden at skulle betale en mindre formue herfor på en dyr spa eller wellness klinik.

Hvorfor beholde badekarret?

Selv om du således ikke selv er den store wellness afficionado giver det god mening at værne om det gamle badekar. Også selv om det fremstår nusset, snusket og skrammet.

Alle badekar bliver med tiden slidt – og slitagen sætter sig først og fremmest i emaljen på karrets inderside. Du vil kunne iagttage grimme, gullige plamager der hvor kalk og okker fra vandrørene har aflejret sig i den slidte emalje. Disse aflejringer er ikke alene uappetitlige at se på. De kan også fungere som grobund for diverse mikroorganismer så som svamp eller bakterier.

Dette betyder at det faktisk kan være direkte helbredsskadeligt at bade i et slidt badekar. Og dette er endnu en god grund til at sætte badekarret i stand.

Hvordan sætter jeg et badekar i stand?

Når et badekar skal renoveres sker det ved at karret renses op indvendig, slibes, og påføres ny emalje ved hjælp af en sprøjtepistol. Dette skal gøres af fagfolk hvis resultatet skal være perfekt. Hos Ny Emalje kan du altid få et godt tilbud på reemaljering af badekar – læs mere på https://badekarsmaler.dk/maling-af-badekar/ 

More articles