Få has på ujævnheder i trægulvet med en gulvafhøvling i Greve

20 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Skal dit gamle, skrammede og måske beskadigede trægulv have en ordentlig overhaling? Så kan du vælge imellem en gulvafhøvling og en gulvafslibning.

Hvad er forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling?

En gulvafslibning og en gulvafhøvling er to temmelig forskellige procedurer, som faktisk kun har det tilfælles, at de fjerner en portion af trægulvets overflade. Men der hører ligheden så også op. Hvor en gulvafslibning maskine anvender en sliberondel med sandpapir i forskellige korn grovheder til skånsomt at slibe et ganske tyndt lag af gulvet, går en gulvafhøvling maskine anderledes radikalt til værks. På den maskine, som anvendes ved en gulvafhøvling, er der monteret en valse, forsynet med rækker af skarpe knive. Når maskinen således køres hen over trægulvet, høvles det øverste lag af – helt op til en halv centimeter kan fjernes ad gangen, dog typisk imellem to og fire millimeter.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafslibning – og hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling?

Hvis dit gulv er plant og forholdsvis jævnt i overfladen, vil du som regel kunne nøjes med at foretage en gulvafslibning. En gulvafslibning kan fjerne de mest overfladiske skader og skønhedspletter så som småskrammer, ridser, slidspor og misfarvninger fra såvel solfalming som fra spildte væsker. Er dit gulv der imod hårdt beskadiget – for eksempel som følge af en oversvømmelse, som har forårsaget fugtskade på gulvet – eller er det dækket af et tykt lag lak, skal der en effektiv gulvafhøvling på banen.

Du bør altid rådføre dig med en professionel gulvmand, førend du kaster dig ud i enten en gulvafhøvling eller en gulvafslibning. En dygtig fagmand med mange år på bagen inden for behandling af trægulve vil kunne vurdere, hvilken behandling dit gulv er bedst tjent med – og samtidig udføre denne til UG med kryds og slange, uanset om der er tale om en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Du kan finde dygtige, faglærte gulvmænd hos gkservice.dk

More articles