Få et sundhedstjek af dit dyr på den lokale dyreklinik

04 January 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er du blevet en ny firbenet ven rigere, og ønsker du at give den lille et langt og trygt liv? Så bør du selvfølgelig sørge for, at dyret får tilstrækkeligt med motion, den rette næringsrige kost, og masser af kærlig opmærksom fra dig og fra eventuelt andre medlemmer af din familie.

Det er vigtigt at du er opmærksom på dyrets behov, og på dets generelle sundheds tilstand. Dyret har ikke selv mulighed for at konstatere om det er fejl ernæret eller måske har tilløb til dårlige tænder. Det kan heller ikke fortælle dig om det har smerter, eller på anden måde lider. Og derfor er det mindst lige så vigtigt at du lige fra begyndelsen har kontakt til en dygtig dyrlæge.

Hvorfor skal dyret have en fast dyrlæge?

Lige som familien har en praktiserende læge tilknyttet for følger medlemmernes helbred hen over årene har også det firbenede medlem brug for lægelig bistand. En dygtig dyrlæge med speciale inden for familiedyr og kæledyr vil kunne hjælpe jer med alt fra vaccinationer og generelle sundheds tjek til tand eftersyn, operationer, medicin og selvfølgelig rådgivning omkring diæt og aktivitet.

Hvis du sørger for at bringe hunden, katten, kaninen eller marsvinet til dyrlæge umiddelbart efter at dyret er kommet hjem vil dyrlægen optage dyret i sin database og sørge for at der bliver oprettet en sundhedsbog. Heri vil dyrets objektive værdier journaliseres fra besøg til besøg hvilket gør det muligt for dyrlægen at iagttage eventuelle afvigelser som kan indikere dårligdomme eller lidelser hos dyret. Eksempelvis vil dyrlægen på baggrund af dyrets vægt kunne konstatere om der er tale om overvægt, og om dyret derfor skal have lagt en ny plan for kost eller motion.

I Furesø området finder du Værløse Dyreklinik, som er blandt de mest velrenommerede dyreklinikker i Nordsjælland. Du kan læse mere om Værløse Dyreklinik på https://xn--vrlsedyreklinik-xlb22a.dk/ 

More articles