Få den rette behandling af alkoholafhængighed

20 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når et menneske udvikler et misbrug er der desværre ikke langt til en behandlings krævende tilstand. Afhængighed er en sygdom som mange mennesker desværre har en medfødt disposition for at udvikle. Og er de rette faktorer til stede kan det hurtigt gå rigtig galt.

Hvem kan blive alkoholiker?

Potentielt kan alle mennesker udvikle et afhængigheds betinget misbrug af alkohol. Afhængighed skeler ikke til køn, alder, race, indkomst, social klasse eller uddannelses niveau. I Danmark er det utroligt nemt at få adgang til alkoholiske drikke. Disse kan erhverves i stort set samtlige daglig vare butikker og supermarkeder samt i kiosker og sågar på tankstationer – også selv om vi alle kender til de katastrofale følger af at kombinere druk med bilkørsel.

Flere og flere unge drikker langt mere end hvad sundheds styrelsen anbefaler – på ugentlig basis. Og da alkohol samtidig er så indgroet en del af vor hjemlige fest kultur er det helt utroligt nemt at komme ud i et misbrug. Selv hvis man prøver at undgå dette vil det være svært. Der bliver nemlig stadig set en smule skævt til én hvis man tillader sig at takke nej til alkohol når man bliver budt.

Hvordan kommer man ud af et alkoholmisbrug?

Lige så nemt det er at udviklet et farligt misbrug af alkohol, lige så hårdt er det at komme ud af det – og at holde sig ædru. Alkohol er nemlig et af de mest vanedannede og afhængigheds skabende stoffer der findes.

Derfor er det i mange tilfælde nødvendigt med professionel hjælp, ikke blot til afrusning og afvænning, men også til behandling af de underliggende faktorer som styrer misbruget. Du bør derfor søge behandling hos et professionelt misbrugscenter hvis du er havnet i et alkoholmisbrug.

Hos Behandlingscenter Søby Park vil du kunne få den nødvendige hjælp til alkohol afvænning – læs mere om behandling af alkoholafhængighed på behandlingscentersoebypark.dk

More articles