Få den rette alkoholbehandling og ret op på dit liv

16 May 2022 Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er alkoholisme desværre temmelig udbredt. Faktisk er denne form for afhængigheds betinget misbrug nummer et på listen – og det er der flere forskellige grunde til.

Alkohol er først og fremmest et af de stoffer som er mest effektivt når det gælder om at skabe afhængighed i brugeren. Der skal ikke meget til førend kroppen er afhængighed af en vis promille af alkohol i blodet – og så er man fanget i den onde cirkel.

Dertil kommer at alkohol er utroligt nemt at skaffe. Alkoholiske drikke kan købes i alle supermarkeder samt i dagligvare butikker og kiosker.

Selv på tankstationer kan man købe øl, vin og spiritus, hvilket egentlig er betænkeligt når man tager farligheden af alkohol og bilkørsel i betragtning. Og endelig er alkohol så fast og indgroet en del af den danske fest kultur at det kan være rigtig svært at undgå alkohol hvis man deltager i sociale begivenheder.

Hvordan ved jeg om jeg er alkoholiker?

Hvis du igennem et længere stykke tid har haft et dagligt forbrug af alkohol, og du samtidig oplever at dette eskalerer, er der god sandsynlighed for at du har udviklet et alkoholmisbrug. Det er meget vigtigt at du tager affære mens du stadig er i stand til at erkende at du har et problem.

alkoholbehandling

De fleste alkoholikere oplever nemlig at miste såvel kontrollen som evnen til selverkendelse inden for ganske kort tid. Og så vil du faktisk være afhængig af dine pårørendes gode vilje hvis dit liv skal tilbage på rette kurs.

Hvordan kommer jeg i alkoholafvænning?

Du bør hurtigst muligt tage kontakt til et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling. Her vil du kunne få den rette hjælp til afvænning samt den støtte der skal til for at holde dit liv på rette kurs.

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien via hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

More articles