Få den rette afvænning med en effektiv alkoholbehandling

06 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Er du alkoholiker, og ønsker du at vende dit liv til det bedre? Så kan du få hjælp på et behandlingscenter.

Hvordan foregår alkoholbehandling på et behandlingscenter?

Når du lader dig indskrive til alkoholbehandling på et misbrugscenter eller et behandlingscenter vil du først og fremmest blive udredt for at fastslå sværhedesgraden af dit misbrug. Hvis du igennem længere tid har haft et massivt misbrug af alkohol kan det nemlig være nødvendigt med en indledende afrusning.

En afrusning er en procedure ved hvilken de giftstoffer, som gør din krop afhængig af alkohol, skylles ud. Der er ingen nem måde at gøre dette på. Du er nødt til at gennemgår mange dage, måske helt op til en uge, med slemme abstinenser.

Fordelen ved at gennemføre denne procedure på et misbrugscenter i stedet for hjemme hos dig selv er først og fremmest at du her er under overvågning af sundhedspersonale. Du risikerer ikke at dø af dehydrering forårsaget af opkastninger og svedeture.

alkoholbehandling

Du har mulighed for at få lindret dine smerter og dulmet dit ubehag ved hjælp af mild håndkøbsmedicin, varme bade, urtete og i nogle tilfælde zoneterapi. Og du har ikke adgang til alkohol eller andre afhængigheds skabende stoffer, hvilket eliminerer fristelsen for tilbagefald.

Efter endt afgiftning eller afrusning vil du gennemgå et fem uger langt behandlings forløb, under hvilket du vil få tilbud om såvel gruppeterapi som individuelt tilrettelagt terapi. Formålet med den terapeutiske samtale er at bibringe dig klarhed over din situation, og at se dit problem i øjnene.

Når behandlings forløbet er til ende vil du have de redskaber du skal bruge for at kunne bygge en tilværelse op uden afhængigheds betinget misbrug. Og du vil kunne vedligeholde din status som ædru og tørlagt alkoholiker gennem opfølgende møder.

Du kan få yderligere information om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien via hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

More articles