Få den bedste inkasso service

17 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har du en eller flere kunder, som ikke gider at betale for de produkter og ydelser, vedkommende har fået? Så kan du overveje at lade et inkassofirma klare ærterne.

Hvorfor bruge et inkassofirma?

Måske tænker du, at det ikke kan betale sig at hyre et inkassofirma og overdrage opgaven med inddrivelse af restancer. Det er jo trods alt ikke gratis at benytte sig af inkasso – og kan det overhovedet betale sig?

Det er selvfølgelig et spørgsmål, kun du selv kan tage stilling til. Men driver du en virksomhed med en ok substantiel omsætning, og er du afhængig af at dine kunder betaler hvad de skylder for at du kan opretholde din likviditet, er det en rigtig god idé at lade et inkassofirma om at kradse dine tilgodehavender ind.

Den tid og energi, du selv kommer til at lægge i et sådant projekt, kan helt sikkert bruges bedre andet steds. Og er du med jævne mellemrum udsat for dårlige betalere og deres elendige betalings vaner, kan det faktisk godt gå hen og blive en ok forretning for dig, hvis du benytter dig af et inkassofirma.

Hvordan fungerer inkasso?

Når du selv er blevet træt af at sende rykkerskrivelser ud, subsidiært prøve at tage direkte kontakt til din kunde, kan du vælge at overlade opgaven til et inkassofirma. Herfra vil inkassofirmaet overtage alt hvad der vedrører kontakt til kunden.

I første omgang vil dit inkassofirma sende et brev eller en mail til kunden med et tilbud om forlig, og herefter kontakte kunden telefonisk for om muligt at få sat en aftale i stand. Det kan for eksempel være i form af en afdrags ordning, hvis kunden ikke har mulighed for at betale det fulde beløb på én gang. Misligeholder kunden denne aftale, kan inkassofirmaet vælge at indstævne ham eller hende for fogedretten, eller indgive anmeldelse til RKI og Debitor registeret.

Læs mere om inkasso på https://collectia.dk/ 

More articles