Få bygget en altan og nyd sommeren

30 April 2022 Lotte Hindsberg

Bor du i en lejlighed, hvad enten det er en leje eller ejerbolig, kan du ikke bare beslutte dig for at få en altan. Det kan du derimod ofte, hvis du har et hus med flere etager eller hvis du har en villalejlighed. Er det tilfældet, skal du også overveje om du skal have en enkelt altandør eller dobbelte altandøre. Du kan se flere eksempler på altandøre her https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr.

Du kan med fordel få råd og vejledning af din tømrer, inden du vælger hvilke altandøre du skal vælge. Han har den nødvendige uddannelse og erfaring til at kunne råde dig og måske komme med forslag og muligheder, som du ikke selv havde tænkt på.

Dubbel altandörr

Bedre isolering og mindre varmeregning

Har du allerede en altan med altandøre, men syntes du at der er lige fodkoldt nok om vinteren, bør du få undersøgt dine døre bør udskiftes, til nogle der yder bedre isolering. Bedre døre betyder at din bolig er bedre isoleret, hvilke har stor betydning for din varmeregning. På den positive måde. 

Har du fået udskiftet dine altandøre og måske også resten af dine ydredøre og vinduer, er det vigtigt, at du er opmærksom på at der skal udluftes. Jo bedre din bolig er isoleret, jo svære er det for luften at blive udskiftet og du er mere udsat for at få fugt og skimmelsvamp i din bolig. Derfor skal du som udgangspunkt sørge for at der bliver udluftet to gange om dagen. Du skal sørge for at der er gennemtræk i mindst 5-10 min. hver gang. Det er også en god ide at huske at holde dørene åbne til badeværelset og til soveværelserne.

Du skal ikke være nervøs for at du dermed varmer for gråspurve. Hvis der er høj luftfugtighed i din bolig, vil det være svære at varme den op. 

More articles