Effektiv behandling af alkoholmisbrug kan være vejen tilbage til livet

17 May 2022 Kamilla Sonne
image

editorial

Har du selv, eller en du kender, et problematisk forhold til alkohol? Så kan behandling af alkoholmisbrug være værd at overveje, da dette er den ”letteste” vej tilbage til et liv uden misbrug.

Alkoholmisbrug er desværre mere udbredt, end man tror, særligt i Danmark. Det er et af de lettest tilgængelige rusmidler, hvorfor næsten alle har en risiko for at falde i eller udvikle et misbrug over tid.

Heldigvis har vi i vores land også viden og ressourcer til at tilbyde effektiv behandling af alkoholmisbrug. Selvom alting ser sort ud, er der altså altid hjælp at hente og en vej ud af misbruget – for dig eller for en, du elsker.

alkoholbehandling

Hvornår har man et problematisk forhold til alkohol?

De fleste har allerede et forhold til alkohol i en eller anden grad. Alkohol er nemlig en stor del af den danske mad- og festkultur, hvorfor mange prøver at være fulde eller drikke mere, end de havde lyst til.

Men hvornår er man derude, hvor man har brug for behandling af alkoholmisbrug? Det kan være svært at give ét enkelt svar på, men typisk vil det være, når alkoholmisbruget begynder at fylde meget i ens liv og have kontrol over andre aspekter.

Hvis trangen er meget stærk, og det at drikke alkohol er førsteprioritet, så er behandling af alkoholmisbrug måske værd at overveje.

Hvordan foregår behandling af alkoholmisbrug?

Alkohol er et både farligt og kraftfuldt stof. Derfor bør man ikke forsøge sig med behandling af alkoholmisbrug selv. Man bør altid søge professionel hjælp.

Heldigvis findes der en effektiv behandling af alkoholmisbrug, hvor fagligt kompetent personale kan hjælpe patienten igennem de svære processer.

Dertil kan man bruge fx Antabus eller døgnbehandling til at komme ud af alkoholmisbruget. Behandling af alkoholmisbrug tilpasses dog altid den enkelte patient og situation på bedst mulige vis.

More articles