Det er en smart idé lige at lufte ud efter lidt røgelse

05 May 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Røgelse kan have mange gavnlige effekter for sind og krop, selvom man ellers får det modsatte at vide om den slags, der ellers kommer røg fra.

Enten er der tale om en brand, eller også er der noget kræftfremkaldende i det i form af tobak.

Så kan man jo dampe på en e-cigaret, men så er der jo netop tale om damp og ikke røg.

Røgelse har været brugt i århundrede, hvor der ikke nødvendigvis er tale om, at man inhalerede det, da det kan være den slags, som man lige tænder for at skabe en stemning eller fremmane ånder med, hvis man er den religiøse type.

Det er nok de færreste moderne mennesker, der vil i kontakt med spøgelse via røgelse, men man kan både skabe en hyggelig atmosfære og komme i zen ved at bruge røgelse.

Men selv den bedste røgelse kan sætte sig i gardiner og møbler, så det er nok meget smart lige at lufte ud bagefter brugen.

Duften fra røgelse kan sætte sig i mange ting

Langt de fleste kan nok blive enige om, at røgelse dufter markant bedre end almindelig tobak, hvorfor man da også kan få røgelse i forskellige dufte.

Men om man vil skabe en hyggelig stemning sammen med andre ved at tænde røgelsespinde, eller man tænder dem for sig selv i et rum og dæmper belysninger, så kan dufte godt sætte sig og gør det lidt for indelukket og “surt” at lugte efter derinde.

Derfor bør man lige lufte ud ved at åbne et vindue bagefter, hvis meningen er at være opslugt af røgen fra røgelsen.

Hvis man har en emhætte i nærheden eller et ventilationsanlæg, så bør man tænde det, kort efter man er færdig med seancen.

Bor man i et lejlighedskompleks, kan man jo risikere, at røgen kommer videre til de andre beboere, som de ikke ønsker, hvorfor det er endnu vigtigere at skabe en frisk luft i lokalet bagefter.

More articles