Derfor skal regnmålere placeres korrekt

21 October 2020 Sara Mortensen

editorial

Hvis du har købt en regnmåler eller overvejer at købe en regnmåler, så undersøg først om du har haven til at placere regnmåleren korrekt. Hvis du ønsker en regnmåler for at holde øje med nedbøren, så er placeringen afgørende. Læs med her og find ud af hvordan regnmålere skal placeres. 

Regnmålere er enormt effektive, hvis du ønsker at holde øje med nedbøren i en bestemt periode. Det kan være over en nat eller flere nætter i træk. En regnmåler er kort sagt en pind med et måleglas på toppen, men det pynter ikke specielt meget i haven. Heldigvis findes der mange søde og sjove regnmålere i dag med mange forskellige motiver på toppen. Der er altså god chance for at du finder en, som passer til lige netop din have.

Nogle vælger regnmålere til pynt i haven, fordi de synes der mangler lidt ekstra kant og hygge til haven. Langt de fleste bruger den dog også til at få en præcis måling af nedbøren. 

Hvis du eksempelvis er landmand, så er en regnmåler rigtig smart, fordi du kan se en tæt på præcis måling af nedbøren på netop dit landbrug. De officielle målinger af nedbøren er for et helt land, region eller by – det er naturligvis ikke for kun én grund. Derfor kan regnmålere være effektive at have på et landbrug eller hvis du bare går rigtig meget op i din smukke have. 

Gode og nemme råd til placeringen af regnmålere 

Først er det vigtigt at du har en have, gerne med en græsplæne eller andet underlag, som kan holde regnmåleren oprejst. Regnmålere skal nemlig placeres i noget underlag, hvor de kan stå fast og solidt. Du skal placere din regnmåler 80-100 cm. over jorden og sørge for at måleglasset hænger vandret.

Inden du placere din regnmåler i græsset, så sørg for at den står mindst 2 meter væk fra alt hvad der hedder træer, buske, hegn, halvtag eller lignende. Der må ikke være noget der kommer i vejen for at regndråberne lander i dit måleglas. 

Placerer man regnmålere efter disse enkle råd, så er man garanteret en tæt på præcis måling af nedbøren på den bestemte grund, have eller mark.

More articles