Bliv klogere på planter med Science Museerne

05 January 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du interesserer dig for planter, kender du måske allerede Science Museerne i Aarhus. Hvis ikke er det en god ide, at du stifter bekendtskab med dem, da det er et sted, hvor du kan udforske mange forskellige former for planter. 

Først og fremmest er Botanisk Have i Aarhus nemlig en del af Science Museerne. Der kan du gå på opdagelse i haven og i væksthusene – helt gratis. Det er derfor et godt sted for dig at se mange forskellige sjældne planter, som du ikke bare lige støder på andre steder. 

Vil du gå mere i dybden med urter, kan du gøre det på en af Science Museernes andre afdelinger, nemlig Steno Museet. De har en stor urtehave, hvor du kan nyde de mange forskellige former for urter. Det vil derfor være perfekt for dig at udforske det som en del af dit besøg på museet. Læs mere på https://sciencemuseerne.dk/ 

image

Stor ressource til at lære om planter online

Hvis du ikke lige er i Aarhus, har du dog også mulighed for at blive klogere på planter via Science Museerne. En del af det er nemlig også Herbariet, hvor de har ikke mindre end 750.000 planteark med forskellige former for planter. De fysiske ark er ikke tilgængelige for offentligheden, men du har mulighed for at tilgå en del af dem på nettet. Dermed kan du altså blive klogere på en række af planterne – mens du sidder derhjemme i din sofa. 

Den sidste afdeling af Science Museerne er Ole Rømer Observatoriet. Det har ikke noget med planter at gøre, men er alligevel et besøg værd. Der har du nemlig mulighed for at studere nattehimlen gennem deres teleskop. Hvis du også er bare den mindste smule interesseret i stjernerne, bør du altså prøve at finde en aften, hvor det er muligt at komme forbi der. 

More articles