At forcere et hegn kan betyde døden for dig!

24 February 2021 Anders Lundtang Hansen

Det lyder måske voldsomt at skrive, at du kan dø af at hoppe over et hegn, men sådan kan det faktisk gå i yderste tilfælde, hvis man ikke er varsom – og helt holder sig fra at gøre det.

Det er jo ikke sådan noget med, at man lige hopper over ens knæhøje hegn ind til sig selv, fordi man lige vil slå en smutvej hjem til sig selv, men derimod når man er ude i de store og mere farlige hegn.

Nu skal man som regel ikke advare tyveknægte og indbrudstyve mod at gøre noget, men den her advarsel kan måske komme både menneskeliv og ejere af dyre sager til gode:

Hvis du støder på sådan en højt hegn, hvor du vil prøve at bryde ind, så kan du ende med at sidde fast i noget pigtråd og eventuelt vinkle dig så meget ind, at du bliver kvalt eller må hænge der og forbløde til dagen efter.

Hold dig generelt fra de høje hegn

Det er jo ikke så meget det med, at man ikke kan komme op til toppen af hegnet, for hvor der er vilje, er der også en vej, men det kan begynde at blive farligt, når man kommer så højt op – specielt hvis man skal operere med den slags om natten.

Dette gælder sådan set også dem, der skal sætte hegnet op og dem, der skal bruge det: man skal have forstand på at sætte det op i etaper og passe på sig selv.

Men lad os bare sige, at man har at gøre med et mindre hegn, der ikke har pigtråd i sig med videre, som man let kan hoppe op på.

Måske tipper det hegn over og vælter, og man kan risikere, at mennesker eller andet vandrer/kører over hegnet med mennesker under, og man kan ikke gøre plads til at komme væk.

Og tænk så endda, hvis der også er strøm i hegnet!

More articles