Alkoholbehandling – når du vil tilbage til livet

16 May 2022 Astrid Pedersen

editorial

I dagens Danmark lever mange tusind mennesker med et problematisk overforbrug, eller måske lige frem et misbrug, af alkohol. Dette høje tal skyldes flere forskellige faktorer. For det første er alkohol blandt de allermest afhængigheds skabende substanser i verden. Det betyder at det er meget nemt at blive afhængig af alkohol – især hvis man fra begyndelsen er disponeret for afhængighed.

For det andet er alkohol nemt at skaffe. Dus Akupunktur Klinik ikke længere væk end dit nærmeste supermarked eller en døgnåben tankstation for at få dit næste fix. Alkohol kan desuden købes helt lovligt når blot du er fyldt 16 eller 18 år. Og der er ingen begrænsing på de mængder du må anskaffe.

alkoholbehandling

Endelig er alkohol en integreret del af den danske fest kultur. Ved stort set alle sociale anledninger vil man blive budt på et lille glas – og der vil som regel blive set skævt til én hvis man takker nej.

Er man således disponeret over for afhængigheds betinget misbrug er det utroligt nemt at udvikle sådan ét. Og desværre er det tilsvarende vanskeligt at komme tilbage på rette spor når først afhængigheden har fået godt fat.

Få professionel hjælp til afvænning på et misbrugscenter

Hvis du er en af de mange danskere som kæmper med et højt forbrug af alkoholiske drikke bør du omgående søge hjælp. Et misbrug går ikke over af sig selv, men vil tvært imod blot blive værre med tiden. Derfor er det vigtigt at du hurtigst muligt kommer i behandling for dit alkoholmisbrug. Og denne hjælp kan du søge på et behandlingscenter.

Et behandlingscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien kan tilbyde et fem uger langt behandlings forløb med indlæggelse. Her vil du få tilbudt intensiv terapi i grupper såvel som på individuel basis. Du kan læse mere om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

More articles