Afklaring af stress symptomer

18 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Kronisk stress er gået hen og blevet en folkesygdom. Når et menneske rammes af stress, udmønter sygdommen sig typisk i en række fysiske og psykiske symptomer, som tjener som advarsels signaler, og som man bør tage meget alvorligt. Desværre sker der ofte det, at stress ramte mennesker ignorerer eller negligerer disse symptomer. Stress er nemlig omgivet af et stort tabu og en enorm berørings angst. Der hersker stadig udbredte og fejlagtige forestillinger, som dikterer, at stress er et tegn på svaghed – og at man, hvis man melder sig syg med stress, bare ikke ”kan klare mosten”.

Stress har dog sjældent noget at gøre med blot at have travlt eller at have mange arbejdsopgaver. Stress udspringer for det meste af et dårligt arbejdsmiljø, ringe ledelse, og mangelfuld struktur. Når det er umuligt at efterleve forventninger, fordi der ikke er klarhed omkring disse, kan alle udvikle stress.

Hvilke er de mest almindelige stress symptomer?

Hvis du ofte oplever, at du føler dig udbrændt og præget af manglende lyst til at gå på arbejde, i kombination med overdreven bekymring og tankemylder inden sengetid, en snigende uro, og måske endda fysiske symptomer så som kvalme og desorientering, smerter i hoved og mave, prikken i fingre og tæer samt hjertebanken og øget puls, er der en vis sandsynlighed for, at du lider af arbejdsrelateret stress.

Det er vigtigt, at du søger professionel hjælp så hurtigt som muligt. Men det er mindst lige så vigtigt, at din behandler har erfaring med såvel angst som stress behandling. Symptomer på stress kan nemlig ligne angst – og omvendt. Men selv om de to lidelser på overfladen kan virke ens, er de ganske væsens forskellige, og kræver forskellige behandlinger.

Hvis du vil vide mere om angst og stress, og behandling af de to lidelser, kan du læse mere på angstekspert.dk

More articles